Julkaistu 
Jyrki Pönkkä

Esimerkillistä aktiivisuutta Mikolta ja Suvilta - Sonkajan kioski palvelee kesäasiakkaita tänä kesänä kahden nuoren yrittäjän voimin

Miko Penttinen ja Suvi Hiltunen kiinnittävät tänä kesänä kioskin pyörittämisessä erityistä huomiota roskien kierrättämiseen. Kuva: Jyrki Pönkkä Miko Penttinen ja Suvi Hiltunen kiinnittävät tänä kesänä kioskin pyörittämisessä erityistä huomiota roskien kierrättämiseen.

Tänä kesänä ei tarvitse Sonjakan ohi tyhjinvatsoin kulkea, sillä Miko Penttinen, 13, ja Suvi Hiltunen, 12, avaavat Sonkajan kioskin ovet juhannuksen jälkeen.

Nuoret yrittäjänalut odottavat innolla kesän kiireitä.
– Toivotaan, että tulisi mahdollisimman lämmin keli, sillä se tietäisi myös asiakkaita tänne kioskille, Miko tietää kertoa.
Kioskin pyörittäminen on Mikolle tuttua hommaa jo viime vuodelta, mutta silti tämän kesän koitokset hieman jännittävät.
– Kyllä sitä vähän jännittää, että kuinka me tästä selviämme. Toivottavasti muistamme kaiken tarpeellisen ja palvella asiakkaita oikein, Miko tuumii.
Pientä jännitystä on ilmassa myös Suvilla.
– Paljon on muistettavaa ja mietittävää, vaikka esimerkiksi, että olemmeko varanneet kaikkea tarjoiltavaa riittävästi, Suvi pohtii.
Miko ja Suvi aikovatkin valmistaa mahdollisimman paljon myytäviksi tulevista tuotteista itse. Kun nuorten puheita kuuntelee, niin suurempi vastuu leipomisesta taitaa kallistua Suvin harteille.
– Olen muutoinkin innokas leipoja ja olen haaveillut, että joskus minulla olisi oma konditorio, tai sen kaltainen, Suvi kertoo.
Myytäviksi tuotteiksi nuoret yrittäjät ovat suunnitelleet ainakin erilaisia suolaisia ja makeita piiraita, munkkeja, jäätelöä ja tietysti kahvia ja mehua.
Nuorilla riittää kesän aikana paljon töitä, sillä heillä on suunnitelmissa pitää Sonkajan kioskia auki viikon jokaisena päivänä.
– Vuorottelemme keskenään kolmen päivän jaksoissa, joten onneksi kesän aikana jää hieman vapaa-aikaakin, nuoret iloitsevat.
Sonkajan kyläyhdistys tarjoaa nuorille kioskitilan, mutta muutoin kaikki menee yrittäjien omasta pussista.
Nuoret toivovat, että päivän aikana asiakkaita kävisi ainakin noin 20. Nähtäväksi jää, toteutuuko esimerkillisten nuorten toive, vai ylittyykö se roimasti.
– Kelit vaikuttavat paljon, jos on lämmintä, niin ihmisiä pysähtyy varmasti paljon tähän uimaan ja samalla he vierailevat myös kahviossa. Vähän jännittää, että mitä kesä tuo tullessaan, Miko ja Suvi tuumii.
Aivan yksin Miko ja Suvi eivät kuitenkaan joudu kesästä selviämään, sillä äidit ovat luvanneet auttaa, mutta kaikkea työtä he eivät kuitenkaan ryhdy tekemään.
– Nuoret ottavat tänä kesänä paljon vastuuta uuden edessä. Tuemme heitä kaikessa. Jos ei mitä osata niin opetellaan, äidit kertovat.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta