Julkaistu 
Lasse Auvinen

Kolumni: Takaisin siltarumpupolitiikkaan

Me yksinkertaiset juntit, jotka emme ole koskaan tunnustaneet mitään väriä ja emme tulekaan tunnustamaan, olemme nyt sormi ihmetyksen suussa tämän edistyksellisen tilanteen edessä.

Läänit purettiin ja maakunnat hävitettiin ja perustettiin hyvinvointialueet, jotka yhdessä sitten muodostavat paratiisin. Näillä vanhoilla aatteellisilla termeillä hämättiin meitä hallintoalamaisia oikein kunnolla.

Luotiin jättimäinen sekava hallintohimmeli poliitikoille ja virkamiehille, jossa toteutuu vain Parkinsoninlaki. Kuvitellaan, että tämä edistyksellinen byrokratiakummajainen poistaa taantumuksen horisontin taa. Toisin kuitenkin käy, himmeli ei ehdi muuhun kuin oman hallinnon pystyssä pitämiseen, joka päiväisine kehityskeskusteluineen, joten sinne ei ulkopuolelta tarvitse mitään asiaa enää tuoda – siis tämä on se byrokratian hallintoikiliikkuja.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Työtaakan alle uupuvat sotetyöntekijät kerjäävät kentälle lisää käsipareja, mutta himmelipoliitikot vastaavat moiseen hölynpölyyn digiloikalla. Nuorten mielenterveysongelmiin pitäisi vastata netin tekoälyttömyydellä. Robottikoira hoitaa vanhuksen seuran- ja hellyyden kaipuun ja on puhekaverina pitkinä talvi-iltoina. Lääkäri- ja hoitajapulaan on esitetty helpotusta kielivaatimuksista, jotta saataisiin ulkolaista työvoimaa, joten potilaiden täytynee alkaa opiskella kieliä tullakseen ymmärretyksi.

Meidän hallintoalamaisten tulee kuitenkin olla valtiovallalle kiitollisia, sillä he tekivät mahdottoman mahdolliseksi, sillä he poistivat tästä maasta pahoinvoinnin ja toivat sijaan tämän ikuisen hyvinvointialueiden hyvinvoinnin, joten taputtakaamme käsiämme. Myös kuntien itsemääräämisoikeuden murentaminen viimeinkin onnistui. Kummallisinta on se, että legitimiteetti saavutettiin vain 47,5 prosentin äänestysprosentilla, vaikka koko valtava himmeli ja historiamme suurin rahan- ja vallansiirto olisi pitänyt alistaa heti aluksi kansanäänestykseen. Mutta silloin kansa olisikin saattanut äänestää väärin, niin olisiko siinä tapauksessa pitänyt vaihtaa kansa. Osa äänestäjistä jäi kotiin pelkästään sen takia, että he eivät halunneet äänestää omaa kotikuntaansa ja kunnanvaltuutettujaan vastaan. He tietenkin olivat väärässä, sillä kun nämä sote-asiat siirtyvät himmeliin niin kunnanvaltuutetuille jää enemmän aikaa siltarumpupolitiikalle. Kun vielä koulutusasiat viedään johonkin koulutuskombinaattiin niin kyllä siltarumpuasiat selviävät aina hamaan kuntaliitokseen asti. No, jälkiviisaushan on näsäviisauden ohella paras viisauden laji.

Paratiisin rahoitushan jäi avoimeksi, sillä poliitikoille raha-asiat ovat liian vaikeita, joten ne jätettiin herran haltuun. Jos poliitikoilta kysyy niin tämä uudistus johtaa vääjäämättä mittaushistorian parhaimpaan tulevaisuuteen. Ennustajat, joita nykyisin tulevaisuuden tutkijoiksi nimitetään, tietävät varmasti tähänkin vastauksen.

Kommentoi

Hae sivuilta