Julkaistu 

Mielipide: Uimahallia ei suljeta sijaisia etsimättä

Hannu Lappalainen kysyy mielipidekirjoituksessaan palvelulupauksen pitämisestä, kun uimahalli ei ollutkaan luvattuna aikana auki lauantaina 19. helmikuuta.

Uimahallin henkilökunta on mitoitettu hoitamaan uimavalvonnan, kassatoiminnot, siivouksen, uimaopetuksen ja uimahallissa sekä muualla tapahtuvan liikunnanohjauksen. Mitoitus riittää, kun esimerkiksi yllättäviä sairastumisia tule. Sairaustapauksissa henkilökunta on joustanut kiitettävästi, kun työntekijöitä on jouduttu siirtämään tehtävästä ja työajasta toiseen. Loma-ajat on suunniteltu huoltotaukojen ja ryhmäliikuntojen taukojen ajalle, joten ne eivät aiheuta yllättäviä sulkemisia.

Ulkopuolisia sijaisia pystymme jonkin verran käyttämään uimavalvontaan – tosin heidän vakituisten töidensä lomaan. Kunnan omaa henkilökuntaa pyritään saamaan kassapalveluihin tai siivoukseen, mutta aina se ei onnistu. Kassalle ei voi mennä ilman tunnuksia eikä perehdytystä.  

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Olemme muutaman kerran joutuneet sulkemaan uimahallin joko kiinteistöön tai henkilöstön saatavuuteen liittyvien syiden takia. Poikkeavasta aukioloajasta olemme pyrkineet ilmoittamaan sekä kunnan internetsivustolla, Facebookissa ja uimahallin ovella heti, kun asia on tiedossa. Meillä on tiedossa, että äkillinen sulkeminen aiheuttaa harmitusta käyttäjissä, ja olemme siitä pahoillamme.

Uimahallin kahvioon etsitään parhaillaan yrittäjää, joka tulee kahviotoiminnan lisäksi hoitamaan myös uimahallin kassapalvelut. Liikuntatoimen henkilökunta tulee keskittymään uimavalvontaan, liikuntaryhmien ohjaukseen, uimaopetukseen, liikuntaneuvontaan ja erilaisten kampanjoiden tekemiseen omatoimiliikkujille.

Uimahallin aukioloajat ovat laajemmat kuin monilla paikkakunnilla, joilla uimahallin käyttäjämäärä ja kunnan asukasmäärä on Ilomantsia reilusti isompi. Aukioloajat on suunniteltu niin, että aikoja on erittäin suosituille vesiliikuntaryhmille, koululaisten uimaopetukselle ja itsekseen liikkuville vesijuoksijoille, kuntouimareille ja Hydrohex-sovellusta käyttäville liikkujille.

Uimavalvonnan työvoimatarvetta paikkaavia sijaisia on etsitty ajoittain, mutta halukkaita esimerkiksi paikkakunnan nuorista ei ole saatu. Nyt kannattaa ilmoittautua sijaisreserviin, niin järjestämme tarvittavan koulutuksen mahdollisimman pian.

Sivistysjohtaja, lukion rehtori

Päivi Nenonen

 

Lue myös:

Lukijalta: Lappu luukulla – uusi normaaliko?

 

Kommentoi

Hae sivuilta