Julkaistu 

Lukijalta: Lappu luukulla – uusi normaaliko?

”Uimahalli on lauantaina 19. helmikuuta poikkeuksellisesti suljettu”. Tämän tekstin sain lukea viime lauantaina tapautuessani uimahalliin vesijumppaan, joka hoituu nykyään mukavasti virtuaalivalmentajan johdolla.

Poikkeuksellinen järjestely sattui minulle jo toisen kerran tämän kevään aikana. Pettymys oli suuri ja sitä minä tässä kirjoituksessa puran. Ilmiön tasollahan on kysymys siitä, että palvelun tuottaja on tehnyt asiakaslupauksen ilmoittaessaan ylläpitämänsä palvelun olevan asiakkaan käytettävissä asianomaisena aikana eli tässä tapauksessa lyhyesti sanottuna palvelun tuottaja oli epäonnistunut toiminnassaan. En tiedä olisiko pettymykseni yhtään lieventynyt, jos ilmoituksessa olisi vaivauduttu ilmoittamaan edes syy poikkeukselliseen järjestelyyn.

Toimin aikanaan yrittäjänä paikallisessa ravintolassa ja yksi perustosiasioista oli, että yrittäjä oli viime kädessä vastuussa siitä, että palvelu oli asiakkaan käytettävissä niinä aikoina, jolloin se on luvattu. Yksityisyrittäjälle toimipaikan kiinnipitäminen merkitsee myös tulojen menetystä. Esitänkin nyt kysymyksen, kuka on kunnallisissa palveluissa vastuussa siitä, että asiakaslupaukset pidetään. Onko tässä tapauksessa kysymys esimiestyön osaamattomuudesta vai henkilökunnan joustamattomuudesta? Vai molemmista? Onko koronan aikana totuttu siihen, että pandemian takia/aikana ”lappu luukulla” on uusi normaali?

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

ps. Olen muuten erittäin tyytyväinen Ilomantsin uimahallin henkilöstön palveluasenteeseen ja hallin toimintaympäristöön.

Hannu Lappalainen

 

Kommentoi

Hae sivuilta