Julkaistu    |  Päivitetty 

Mielipide: Ilomantsin kunta sai mittavan perinnön - "Mahtoiko tällainen vaihtoehto juolahtaa kenenkään rahojen käyttöä pohtineen mieleen?"

Ilomantsin kunta sai mittavan perinnön, mikä on sinänsä hieno asia. Perinnön käytöstä päättivät kunnan työntekijät.

Tässä olisi kuitenkin ollut kunnalle oiva tilaisuus osallistaa kuntalaisia eli kysyä heiltä, mihin nämä ylimääräisenä, budjetin ulkopuolelta tulevat rahat halutaan käyttää. Kunta olisi voinut järjestää vaikka äänestyksen valmiiksi annetuista vaihtoehdoista ja pyytää myös ehdotuksia. Mahtoiko tällainen vaihtoehto juolahtaa kenenkään rahojen käyttöä pohtineen mieleen?

Perintörahat käytetään liikunnan ja kulttuurin tukemiseen, jotka molemmat ovat toki hyviä asioita. Karhupuiston infran kehittämishanke toteutetaan tänä vuonna kokonaan perintörahoilla. Maaseudun Sivistysliitto on tehnyt hienoa työtä Karhufestivaalien järjestämisessä. MSL on kuitenkin luopumassa järjestelyvastuusta. MSL järjestää tänä vuonna vain varsinaisen veistokilpailun, mutta ei sen ympärillä ollutta festivaalia, jonka tilanne on siis täysin auki. Veistokilpailun MSL järjestää vielä vuonna 2023, ja sen jälkeen sekä veistokilpailun että koko Karhufestivaalin tulevaisuus on avoinna. Olisiko syytä ensisijaisesti varmistaa, että Karhufestivaali veistokilpailuineen ja muine tapahtumineen jatkuu vielä vuoden 2023 jälkeen ja investoida Karhupuistoon vasta sitten?

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ulla Vartiainen

 

Lue myös: Ilomantsin kunta sai suuren perinnön - Näin varat aiotaan käyttää

Kommentoi

Hae sivuilta