Villi Susiraja

Villi Susiraja

Villi Susiraja Roslyn's Cafe on kuvitteellisen Cicelyn ainoa ravintola. Hirvi on pikkukaupungin maskotti.

Blogini nimi "Villi Susiraja" ei ole syntynyt sattumalta. Haluan avata tätä populaarikulttuurin viittausta, joka tulee amerikkalaisesta 90-luvulla ilmestyneestä TV-sarjasta Villi Pohjola (Northern Exposure). Ilomantsi muistuttaa moni tavoin sarjassa esiintyvää Cicely-nimistä kuvitteellista pikkukaupunkia Alaskassa. Molemmat sijaitsevat hieman syrjässä kaikesta ja yhteisöllisyydellä on iso merkitys niiden asukkaille.

Niin Cicelyssä kuin Ilomantsissakin asustaa persoonallista väkeä. Villin Pohjolan vakiokasvoihin kuuluvat muun muassa baarinpitäjä Holling ja hänen 30 vuotta nuorempi heilansa Shelley,  paikallisradion juontaja ja entinen linnakundi Chris, piinkova kaupunkilaislääkäri Joel, sekä eläkkeellä oleva astronautti Maurice, joka pyrkii tekemään Cicelystä Alaskan seuraavan matkailuvaltin. Maurice esimerkiksi rakennuttaa vuorenrinteelle golfradan ja tuo ryhmän japanilaisia ihastelemaan erämaan kauneutta.

Pikkukaupungin palvelut ovat rajalliset, mutta riittävät sen asukkaille. Piskuisessa Cicelyssä on yksi kauppa, baari, elokuvateatteri, ravintola ja tietysti paikallislehti! Pogostan Sanomien vastine Cicelyssä on The Cicely News & World Telegram. Valitettavasti Mauricen toimittama sanomalehti ei ole yhtä suosittu kuin Chrisin luotsaaman paikallisradion aamushow.

Susiraja on vähintään yhtä villi kuin Alaska. Ympäröivä metsä ja vaaramaisema voi jatkua silmänkantamattomiin, mutta täällä sitä vain sattuu ja tapahtuu. Tuon tuostakin yllätyn todella, miten yritteliästä porukkaa täällä on ja kuinka paikallista kulttuuria pyritään pitämään yllä. Viime sunnuntain ruukkipäivä Möhkössä oli elävä todiste tästä.  Välillä tunnen olevani kuin Villin Pohjolan Joel, joka matkustaa Cicelyyn työn sanelemana tietämättä mitään paikallisten elämästä ja kulttuurista. Totesinkin eräälle ruukkipäivän osallistujalle: "Minä olen sellainen kaupunkilaisjuntti!"

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
02.10.2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://pogostansanomat.fi/